FAQ - Frågor och svar

5 arbetsdagar efter att vi fått in dina originalfiler. Leveranstiden räknas från att alla filer och ljud kommit till oss och allt är klart för tryckning. Ta gärna hänsyn till att det kan behövas fler dagar för godkännande av korrektur och frågor och synpunkter från oss angående dina tryckfiler. T.ex kan vi vid provtryck upptäcka att text blir svårläst, bilder ligger för nära kanten och det kan behövas justeras av er innan produktionen kan börja tryckas.

Vi strävar alltid efter att leverera i tid och håller dig informerad om statusen för din beställning.

Det finns två olika tillverkningsmetoder då man vill framställa en CD Kopiering eller pressning

Med CD-pressning menas en tillverkningsmetoden utgår från en glasmaster som man sedan "pressar" varje CD. Detta är den vanligaste tillverkningsmetoden då man vill producera en större upplaga +500 stycken CD skivor.  Leveranstiden är längre på CD pressning än om man gör en CD kopiering, men styckpriset blir betydligt billigare.

Då vi gör en CD-kopiering så använder vi professionella CD-r skivor, med vit tryckbar ovansida. Skivorna kopieras automatiskt i an CD robot, som består av en mängd CD brännare liknande de man har i en hemmadator. Skivorna trycks sedan med ett tryck och lackeras för att ge trycket bra beständighet. 

Fördelen med denna tillverkningsmetod är att leveranstiderna blir kortare än vid en CD-pressning

Ja det är obligatoriskt då du ska massproducera en CD-skiva. Oavsett om du gjort all musik själv, eller den är skriven av en annan person så måste man anmäla produktionen till vilket du gör online på ncb.dk. Läs gärna mer på:
https://skivfabriken.se/anmala-sin-musik-till-ncb/

Vi trycker Digipak, Digifile, kartongficka. Även kallat pappficka vårt tryckeri i Falkenberg. Vill du veta mer om dessa fodral och vad som skiljer dem åt så titta på denna sida:

DIGIPAK, DIGISLEEVE, DIGIFILE. VAD SKILJER DESSA ÅT?

 

På Skivfabriken i Falkenberg har vi egen tillverkning sedan 1999. Vi tillverkar professionella CD-produktioner och trycker fodral

Vi erbjuder olika material, papper för våra fodral. Som standard så använder vi ett bestruket semi-gloss papper som heter Multi Art Silk från Papyrus

Vi har även exklusiva obestrukna papper från det lilla pappersbruket Lessebo Bruk som heter Scandia 2000. Är du osäker på vilket papper du ska välja så kontakta oss så kan vi skicka dig prover

Ja, du kommer att få spårningsinformation så snart din beställning har skickats. På så sätt kan du enkelt följa din leverans och vara informerad om när du kan förvänta dig att ta emot dina skivor.

Ja, vi erbjuder möjligheten att beställa provskivor så att du kan utvärdera kvaliteten och designen innan du placerar en större beställning. Kontakta oss för att ordna en provskiva.

Absolut! Vårt team av experter kan hjälpa dig med designen av din skiva. Kontakta vårt supportteam för att diskutera dina behov och få mer information.

Skivfabriken.se är specialiserat på skivtillverkning och erbjuder en rad olika tjänster, inklusive produktion av musikalbum, marknadsföringsskivor, företagspresentationer och mer. Vi arbetar med storföretag och kan hjälpa er med att distribuera era skivor till slutkund.

Ett Jewel Case är det klassiska CD-fodralet med en hård plastskal som omger skivan. Det innehåller också ett transparent plastfönster där du kan placera ett inlaga eller tryckt omslag.

Ett Slim Case är, som namnet antyder, slankare och mer platsbesparande än ett Jewel Case. Det är vanligtvis tillverkat av plast och har en transparent framsida där du kan sätta in ett inlaga. Tidigare användes slimcase fr'mst till CD-singlar med bara ett fåtal låter. I dag trycker vi sällan slimcase, men är du intresserad så ska vi kunna lösa detta åt dig

Digipak är ett miljövänligt alternativ till plastfodral och är tillverkat av kartong. Det erbjuder en mer robust och estetiskt tilltalande förpackning med flera paneler för konstnärlig design och information.

Ett Pappersfodral är en enkel och minimalistisk förpackning som vanligtvis är tillverkad av papper eller kartong. Det är lämpligt för dem som söker ett mer avslappnat och ekologiskt alternativ

För professionella presentationer kan ett Jewel Case eller Digipak vara idealiska val beroende på den önskade estetiken och önskad hållbarhet.