CD pressning

Det finns två olika tillverkningsmetoder då man vill framställa en CD.
Kopiering eller pressning. Vi på Skivfabriken kan hjälpa dig med båda alternativen.

All CD-kopiering av utför vi själva i vår fabrik i Falkenberg. Vi trycker även de mest populära CD fodralen på vårt egna tryckeri vilket ger oss fantastisk flexibilitet och korta leveranstider på ca 4-5 arbetsdagar

Vid CD-Pressning av skivor blir leveranstiderna lite längre, så räkna med ca två veckors leveranstid till skillnad mot 4-5 dagar vid kopiering.

Skivfabriken är Sveriges snabbaste leverantör på CD pressning och ser till att du har din produktion inom 10 arbetsdagar efter godkänt korrektur. Behöver du dina skivor snabbare så ta en titt på alternativet CD och DVD kopiering, då kan du få dina skivor redan efter 3 arbetsdagar.

Vi på Skivfabriken hjälper dig med personlig service från order till leverans så att din produktion går smidigt och bra.

Behöver du hjälp med att tillverka original till din pressning så hjälper vi dig gärna med detta också.

Leveranstid på CD pressning

Efter godkänt original så levereras skivorna till dig inom 10 arbetsdagar.
Vill du ha skivorna snabbare så gå vidare till CD  kopiering

Pris på CD pressning

Ta en titt i vår webbshop. Där har vi lagt upp pris och leveranstider på våra vanligaste produktioner

Har du frågor?

Det kan vara svårt att veta ibland vilken produkt som man är ute efter. Bara ring eller maila oss så hjälper vi dig direkt!

Vi hjälper dig hela vägen med din skivpressning

Vid pressning av CD och DVD skivor blir leveranstiderna lite längre, så räkna med ca två veckors leveranstid till skillnad mot 4-5 dagar vid kopiering.

I dag finns ingen på CD pressning och DVD-pressning i Sverige, men vi samarbetar med Europas största och bästa leverantör av pressade skivor och kan på så sätt erbjuda dig högsta kvalité på dessa produkter. Vi vill understryka att det är stora skillnader i kvalité mellan olika presserier ute i Europa. Den fabrik vi samarbetar har vi valt med största omsorg för att matcha våra och våra kunders höga kvalitétskrav vad gällande tryckkvalitét, pappersval och kapacitet.

Då du beställer en pressning av oss så håller vi alla kontakt med fabriken. Du får personlig service av oss i Sverige och vi hjälper dig hela vägen så att din produktion blir så som du tänkt dig och levereras på utsatt tid. Vi kontrollerar dina original och tryckfiler och hjälper dig om något behöver korrigeras för att passa tryckeriets önskemål.

Om du behöver dina skivor snabbt eller är i behov av mindre serier så kan du trycka och kopiera CD och DVD  i vår Skivfabrik i Falkenberg med endast 3 dagars leveranstid.

Pressning eller kopiering, vad är skillnaden?!?

Det finns två olika tillverkningsmetoder då man vill framställa en CD eller DVD. Kopiering eller pressning. Vi på Skivfabriken kan hjälpa dig med båda alternativen. All kopiering av skivor utför vi själva i vår fabrik i Falkenberg. Kopiering av skivor är en snabbare och mer kostnadseffektivt tillverkningsmetod på mindre serier 10-1000 stycken

Vill du däremot ta fram större volymer av din CD eller DVD produktion så rekommenderar vi att du pressar din upplaga. Vid cd press så har man en högre startavgift, men varje kopia blir mycket billigare och därför lönar sig denna tillverkningsmetod vid större volymer (från 1000 stycken).

Fördelen att kopiera CD är att leverantiderna blir mycket kort, samtidigt som man slipper beställa så stora upplagor. Så har du bråttom att ta fram dina skivor så är kopiering det snabbaste och säkraste sättet..

Nedan har vi valt att beskriva de olika tillverkningsmetoderna av cd och dvd skivor. Om ni har några frågor så är ni varmt välkomna att kontakta oss på adressen nedan:

CD kopiering

CD-R (“Compact Disc-Recordable”) kallas skrivbara skivor som man kan lagra information på med en så kallad “brännare” eller cd-skrivare. Data lagras på skivan med en kraftigare laser som bränner informationen i skivan genom att ett bläcklager påverkas av laserstrålen. Informationen kan sedan läsas av en normal cd-rom-enhet.

Vid CD-kopiering så använder man tomma professionella CD-r skivor, med vit tryckbar ovansida. Skivorna matas i en för ändamålet avsedd CD robot, som består av en mängd CD brännare och en tryck enhet för att trycka CD skivor

CD eller DVD skivorna matas upp i de olika brännarna och bränns på liknande sätt som man bränner en CD skiva i sin egna dator. Efter att en skiva är bränd så verifieras den för att säkerställa att  kopian är identisk med originalet. Om skivan godkänns så blir den tryckt med det valda trycket.

CD pressning

Nu för tiden är CD press billigt. Framför allt vid lite större volymer, så kommer man ner i en mycket låg styckkostnad.

Anledningen att det blir billigt vid CD pressning är att man använder en tillverkningsmetod som bygger på att man först tillverkar ett original till skivorna, en så kallad glasmaster. Detta medför en startkostnad som är dyrare än vid kopiering, men om serierna är större än 500 stycken så brukar cd pressning vara den billigaste tillverkningsmetoden av cd och dvd.

Glasmastern används sedan som formpress till att pressa skivorna. Fördelarna med att pressa skivor är att kvalitén blir mycket bra och att det blir låg tillverkningskostnad så fort man kommer upp i volym.

Samarbete med Arvato Digital Services, tidigare Sonopress,

Vi samarbetar idag med företaget Arvato Digital Services som tidigare kallades Sonopress. Arvato är ett företag av Bertelsmann AG och grundades 1958 till Bertelsmanns musikklubb och musik etikettföretag blev Sonopress världens näst största replikator av optiska skivor. Sonopress har fabriker och försäljningskontor på alla fem kontinenter, och huvudsakligen betjänar kunder inom musik, mjukvara, och spelbranschen.

Glöm inte att anmäla till NCB

För att du skall få lov att pressa en cd produktion hos oss så måste du anmäla din upplaga hos NCB. Du kan få mer information om detta på sidan Hur anmäler man till NCB

Pressa CD eller DVD skivor i Sverige

I dag finns ingen leverantör som pressar cd och dvd skivor i Sverige utan alla CD fabriker som gör CD och DVD press finns utomlands.

Det finns en del presserier i Europa men är stor skillnad i kvalité från de olika presserierna ute i Europa och vi på Skivfabriken har provat många olika leverantörer av pressade DVD och CD innan vi valde att samarbeta med Arvato Digital Services tidigare Sonopress