Rippa CD

Har du en stor musiksamling med CD-skivor som du vill kunna lyssna på via en dator eller ett mediacenter så hjälper vi dig att konvertera dina CD skivor till ljudfiler. Vi åtar oss stora cd samlingar och levererar dem på extern hårddisk i det ljudformat som du önskar.

Konvertera dina CD-skivor till ljudfiler

Vi på Skivfabriken har utrustning att läsa in och konvertera stora mängder audio CD så kallad CD ripping. Detta är perfekt för dig som vill få konverterat din CD samling till ljudfiler så som mp3, WAVE eller flac och på så sätt kunna spela upp dem i en dator eller mediaspelare.

 

Vi namnger dina inlästa ljudfiler rätt

Då vi rippar in cd-skivor så använder vi oss av en mjukvara som letar information om din CD-skiva i tre olika databaser. Varje ljudfil döps till vad låten heter och lägger sig i en mapp, med albummets titel. Om din skiva inte finns med i en databas, så namnger vi album och låttitlar manuellt utifrån informationen på konvoultet. Eftersom att kompositörer ofta namnges olika i databaser t.ex Johann Sebastian Bach eller J.S Bach, så går vi alltid igenom slutgiltiga resultatet och manuellt korrigerar så att dina filer blir rätt namngivna

 

Börja med ett telefonsamtal

Då du vill beställa rippning av CD skivor så börjar vi alltid med ett telefonsamtal. Då går vi igenom vad du har för samling och i vilka ljudformat du vill ha den konverterad till. Du får sedan en offert på arbetet som du i lugn och ro kan godkänna.

 

Prisexempel på CD rippning

En CD samling på 1000 skivor kostar 14 000:- inkl moms. Då ingår förutom inläsning och konvertering av dina skivor även frakt och försäkring* av dina skivor samt en extern hårddisk som du får dina ljudfiler levererad på.

CD till FLAC

En FLAC-fil är en Audio Codec-fil som återger ljudet oför’ndrat. FLAC kan komprimera filstorleken till ungefär hälften av dess ursprungliga storlek, men kommer inte att medföra någon förlust av ljudkvalitet. Idag är flac-filer de mest populära förlustfria ljudfilerna och stöds av många mediespelare.

På Skivfabriken kan du rippa ljud-cd till flac-filer så att du kan lagra dem på på din dator och lyssna på dina favoritlåtar utan den riktiga cd:n. De flesta mediaspelare kan spela upp flac-filer. Du kan också bränna flac-filerna för att skapa en ny kopia om originalskivan är repad. 

CD till Wave

En WAV-fil är en ljud-fil som innehåller rå och vanligtvis okomprimerad ljuddata. Wav-filen innehåller också information om spåret, samplingshastighet, bitdjup och om det är mono eller stereo. Formatet används främst på Windows-system, men stöds även av andra datorsystem och mediaspelare.

Vi kan rippa din CD-Samling till wav-filer så att du kan ha dessa lagradepå din hårddisk och lyssna på dina favoritalbum utan CD

.

CD till Mp3

MP3 är en del av standarden MPEG-1 som används för komprimering av digitalt ljud och är den kanske vanligaste standarden för musikfiler på Internet.

När man rippar till Mp3 så kan man välja om man vill få ljudet komprimerat så filerna  tar mindre plats på sin dator, eller önskar högre kvalite  och bättre ljudkvalité