fbpx
Rippa CD och konvertera dina CD-skivor till ljudfiler

Rippa CD

Konvertera dina CD-skivor till ljudfiler

Vi på Skivfabriken har utrustning att läsa in och konvertera stora mängder audio CD så kallad CD ripping. Detta är perfekt för dig som vill få konverterat din CD samling till ljudfiler så som mp3, WAVE eller flac och på så sätt kunna spela upp dem i en dator eller mediaspelare.

 

Vi namnger dina inlästa ljudfiler rätt

Då vi rippar in dina cd-skivor så använder vi oss av en mjukvara som letar information om din CD-skiva i tre olika databaser. Varje ljudfil döps till vad låten heter och lägger sig i en mapp, med albummets titel. Om din skiva inte finns med i en databas, så namnger vi album och låttitlar manuellt utifrån informationen på konvoultet. Eftersom att kompositörer ofta namnges olika i databaser t.ex Johann Sebastian Bach eller J.S Bach, så går vi alltid igenom slutgiltiga resultatet och manuellt korrigerar så att dina filer blir rätt namngivna

 

Börja med ett telefonsamtal

Då du vill beställa rippning av CD skivor så börjar vi alltid med ett telefonsamtal. Då går vi igenom vad du har för samling och i vilka ljudformat du vill ha den konverterad till. Du får sedan en offert på arbetet som du i lugn och ro kan godkänna.

 

Prisexempel på CD rippning

En CD samling på 1000 skivor kostar 14 000:- inkl moms. Då ingår förutom inläsning och konvertering av dina skivor även frakt och försäkring* av dina skivor samt en extern hårddisk som du får dina ljudfiler levererad på.